Under förra sommaren gick den unga generationen i Kenya ut på gatorna för att kräva en bättre framtid och en starkare ekonomi. President William Rutos regering försökte först med våld stoppa demonstrationerna, men blev senare tvungen att ta symboliska åtgärder för att lugna ner protesterna.
Ändå lever de unga som uttryckt sitt missnöje fortfarande farligt i landet – minst 82 demonstranter har blivit kidnappade och landets säkerhetstjänst pekas ut som ansvarig.
SVT:s Afrika-korrespondent Johan Ripås säger att vissa av de kidnappade har nyligen dykt upp i olika delar av landet, tystlåtna och förvirrade.
En av de försvunna personerna, aktivisten Maria Sarungi Tsehai, tror att hon blev kidnappad för att få tag på hennes elektroniska enheter och övervaka hennes online-aktiviteter, inklusive visselblåsning.
Poliskälla: Metod för att närma sig offren
Polisen hävdar att de inte är inblandade i kidnappningarna, men många tvivlar på det. En poliskälla har avslöjat för Reuters att han infiltrerar demonstrationer för att närma sig offren för kidnappningarna.
Den poliske källan säger att han agerar under täckmantel och att han kan till och med skicka pengar till personer för att få dem att återvända för att demonstrera igen, för att sedan kidnappa dem.
Mörkläggning av mord
Det har rapporterats om att flera personer har försvunnit på ett misstänkt sätt i Kenya, inklusive avrättningar av så kallade ”flying squads” inom polisen, enligt Johan Ripås.
Charles Owino, 19 år, och Shaquille Obienge, 21 år, dog båda efter att ha blivit skjutna i huvudet under demonstrationer förra året. Deras dödsfall har dock registrerats som trafikolyckor enligt deras familjer, rapporterar Reuters.
Presidenten i Kenya har lovat att ta itu med övergrepp från statliga aktörer, men många har svårt att lita på honom. De här försvinnandena av unga människor är en stor börda för Kenyas rykte internationellt.