Fem nyhetshändelser som kan påverka Natoprocessen


I torsdags möttes Sveriges, Finlands och Turkiets utrikesministrar i ett extrainsatt möte i Bryssel om Natoprocessen. Samma förmiddag dömdes en man i Stockholms tingsrätt för att ha försökt driva in pengar till terrorstämplade PKK – det första fallet sedan den nya terrorlagen som gör delaktighet i terrororganisation olagligt.

President Joe Biden

Dagen innan dess träffade Sveriges statsminister Ulf Kristersson USA:s president Joe Biden i Washington. På måndag väntar ett nytt viktigt möte för statsministern när han träffar Turkiets president Erdogan – samtidigt som flera ansökningar om att bränna koranen och andra heliga skrifter väntar på godkännande i Sverige.

Allt detta kan ha betydelse för den svenska Natoansökan. Svårt att hänga med i svängarna? SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson guidar i nyhetsutvecklingen i klippet ovan.