Minst 22 döda i flygattack i Sudan


Minst 22 människor har dödats och ett okänt antal skadats i en flygattack i Sudan, uppger hälsodepartementet. Attacken skedde i Omdurman, huvudstaden Khartums systerstad.

Attacken är en av de enskilt dödligaste i sammandrabbningarna mellan militären och den paramilitära gruppen Rapid Support Forces (RSF). Förra månaden dödades minst 17 människor i en flygattack mot huvudstaden Khartoum, däribland fem barn.

RSF anklagar militären för att anfalla bostadsområden i Omdurman, där strider rasar mellan olika fraktioner. Militären uppges också försöka strypa försörjningslinjerna till paramilitära styrkor i området.

Landets hälsominister uppger att över 3 000 människor har dödats i den senaste månadens stridigheter. Fler än 2,9 miljoner människor har flytt till säkrare områden i Sudan eller grannländer, enligt FN:s migrationsorgan IOM.