Tusentals besökare på Swedish Floorball open i Västervik


Tävlingsledaren och grundaren av Swedish Floorball cup, Fredrik Ohlsson i Västervik, är mycket nöjd med över att cupen växer.

– Det började med att vi ville skapa lite fart och fläkt för den yngre målgruppen i Västervik som vi tycker att vi fyller nu, säger Fredrik Ohlsson.

Turneringen lockar många spelare som tar med sina nära och kära. Sen har vi ungdomsturenringen som är lite underskattat, här kommer även mamma, pappa, syskon, mormor och morfar med och hejar, berättar Fredrik Ohlsson.

– Det gör väldigt mycket för Västerviks turistliv den här veckan, säger han.

Seniorturneringen brukar sticka ut med namnkunniga profiler och många av Sveriges bästa spelare samt att det ofta är kändislag på plats. I år fanns bland annat profilerna Kim Nilsson och Christian ”fimpen” Nilsson på plats och spelade i Brödernas svarta tröjor.

– Vi  har spelat två matcher. Vi vann första och det blev lite tuffare i andra men vi kryssade så vi har inte förlorat ännu, det går bra, säger Kim Nilsson.

Christian Eklund var dock inte lika nöjd.

– Nej, det är hårda papper för mig, Jag har varit bänkad i tre matchen, jag hoppas kunna få chansen i tredje matchen, säger Christian Eklund.