USA och Kina ”måste samarbeta”


USA:s finansminister Janet Yellen pratar under ett möte om klimatfinansiering i Peking.
USA:s finansminister Janet Yellen pratar under ett möte om klimatfinansiering i Peking.

Det är av avgörande betydelse att USA och Kina fortsätter sitt samarbete kring klimatfinansiering. Det säger USA:s finansminister Janet Yellen under sitt fyradagarsbesök i Peking som syftar till att minska spänningarna mellan de båda länderna.

– Klimatförändringarna är överst på listan över globala utmaningar, och USA och Kina måste samarbeta för att ta itu med detta existentiella hot, sade hon under ett rundabordssamtal med experter i Kina.

Kina meddelade förra året att man avbröt klimatsamtalen med USA efter att dåvarande talmannen för representanthuset, Nancy Pelosi, besökt Taiwan.

Men det finns tecken på att samtalen kan komma att återupptas. John Kerry, demokrat och för detta utrikesminister, ska inom kort besöka Kina för att diskutera samarbete kring klimatet, enligt uppgifter från en amerikansk tjänsteman.