”Nödläge” utlyst på Krim-bro i Ukraina


Uppdaterad 07:34 | Publicerad 04:00

Trafiken på bron som knyter Krim till Ryssland har stoppats.

Den rysktillsatte guvernören Sergej Aksynov menar att det handlar om en ”nödsituation”.

Enligt Aksynov har två personer bekräftats döda efter en explosion, rapporterar BNO News.

Strax efter 03.35 rapporterade guvernören Sergej Aksynov att trafiken som knyter Krim till Ryssland stannat rapporterar Reuters.

Han gick inte in på några detaljer om vad som hänt. Men den ukrainska nyhetsbyrån RBC-Ukraine skriver att explosioner har hörts på bron.

Det är ett föräldrapar från den ryska Belgorod-region som ska ha dödats och deras dotter skadats efter nödläget på bron, enligt regionens guvernör Vjatjeslav Gladkov på Telegram.

”Morgonen inleddes med information om det nödläge som inträffade på Krimbron. Vi kunde då se en video på internet av en bil med Belgorod-nummerskyltar. Flickan i bilen skadades lindrigt. Det värsta är att hennes föräldrar dog”, skriver Gladkov på Telegram.

Enligt Wagner-kopplade telegramkanalen Gray Zone har två attacker utförts av Ukraina mot bron.

Serhiy Bratchuk, talesperson för den ukrainska militära administrationen, har publicerat en bild på sin Telegramkanal där bron ser ut att vara förstörd i mitten. Det är dock inte klart om bilderna kommer från det senaste dygnet.

I övrigt har Ukraina inte kommenterat händelsen och Reuters har inte självständigt kunnat verifiera uppgifterna.

Den 19 kilometer långa bron skadades i oktober förra året och kollapsade då delvis efter en enorm explosion som Ukraina låg bakom, enligt Kreml.