Pyromanen grips på färsk gärning – med hjälp av drönareEn pyroman som begått en serie brott och orsakat omfattande skador har gripits på bar gärning tack vare användningen av drönare.

Under de senaste veckorna har flera fall av anlagda bränder inträffat i vårt område. Polisen, som har kämpat för att fånga förövaren, valde att använda sig av avancerad drönarteknik för att öka chanserna att få fast pyromanen.

Drönaren, som var utrustad med en högupplöst kamera och en värmekamera, skickades upp på natten för att övervaka området där tidigare bränder hade startat. Efter några timmars övervakning upptäckte drönaren en person i närheten av ett nytt anlagt eldhärjat område.

Polisen skickade omedelbart patruller till platsen och kunde gripa pyromanen innan han hann orsaka ytterligare skada. Personen visade sig vara en man i 30-årsåldern som tidigare varit känd för mindre brott men som nu hade eskalerat till att bli en farlig pyroman.

Med hjälp av drönaren kunde polisen samlade bevis och säkerställa att pyromanen inte kunde undkomma rättvisan. Dessutom kunde drönaren dokumentera brandhärden och underlätta utredningsarbetet för polisen.

Användningen av drönare inom polisarbetet har blivit allt vanligare och har visat sig vara en effektiv metod för att övervaka stora områden och identifiera misstänkta. Pyromanens gripande är ett exempel på hur tekniska innovationer kan hjälpa till att lösa brott och trygga samhället.