Nattliga nyheter den 10 augusti



Nedan följer en sammanfattning av nattens nyheter den 10 augusti:

1. Ett allvarligt ransomware-attacker mot ett globalt it-företag inträffade under natten. Företaget sägs vara en viktig aktör inom teknikbranschen och har påverkat flera stora organisationer med sina tjänster. Ransomware-attacken har lett till störningar och dataförlust hos flera företag.

2. En förundersökning har inletts efter att en man skjutits ihjäl i en stadsdel i Stockholm under natten. Polisen är på plats och arbetar med att säkra spår och göra förhör med eventuella vittnen. Ingen är ännu gripen i samband med händelsen.

3. Ett bombhot mot en skola i en annan stad i Sverige utlöste en evakuering under natten. Skolan genomsöktes av polisen och inga explosiva föremål hittades. Elever och personal kunde återvända till skolan efter att området bedömts som säkert.

4. En trafikolycka på en motorväg orsakade trafikstörningar under natten. En lastbil och flera personbilar var inblandade i olyckan, och flera personer skadades. Räddningstjänsten och polisen arbetade för att rädda de drabbade och utreda olyckans orsak.

5. Ett stort skogsbrand utbröt under natten i en nationalpark. Räddningstjänsten kämpade för att släcka branden och evakuera närliggande områden för att skydda invånarnas säkerhet. Orsaken till branden är ännu oklar.

Detta var en sammanfattning av nattens nyheter den 10 augusti. Vidare rapportering och uppdateringar om händelserna förväntas under dagen.