Fyra livstidsdömda fälls fria för mord i HuddingeFyra män som tidigare dömdes till livstids fängelse för mordet på en 47-årig man i Huddinge har frikänts av Svea hovrätt. Mordet inträffade den 28 november 2021 i centrala Huddinge efter att flera höga smällar hörts. Mannen hade blivit skjuten med flera skott från en automatkarbin på nära håll.

Sex män åtalades i mars i år för mordet, varav fyra av dem, varav tre är turkiska medborgare, dömdes till livstids fängelse av tingsrätten. Tingsrätten beskrev händelsen som en avrättning av en obeväpnad person. Enligt domen hade mordet förberetts noggrant och offret lurades till platsen där han mördades.

Målet överklagades till hovrätten och efter förhandlingen beslutade rätten att samtliga fyra häktade skulle släppas på fri fot. Nu har hovrätten meddelat att samtliga frias för mordet. Hovrätten anser att utredningen starkt pekar på att åtminstone några av dem var inblandade i mordet, men det saknas tillräckliga bevis på individnivå för att kunna dra bestämda slutsatser om en gemensam brottsplan och respektive persons medverkan. Rätten kan inte heller utesluta att andra varit delaktiga i gärningen.

Svea hovrätt skriver i sin dom att ingen av de tilltalade kan dömas för mordet.