Uppgift: Situationen med explosioner i Nagorno-KarabachExplosioner har rapporterats i staden Stepanakert i Nagorno-Karabach, enligt nyhetsbyrån AFP. Samtidigt har det kommit uppgifter om att Azerbajdzjan har startat en operation i området. Nagorno-Karabach ligger inom Azerbajdzjans gränser men fungerar i praktiken som en utbrytarregion under Armeniens kontroll.

De senaste månaderna har spänningarna ökat mellan Armenien och Azerbajdzjan, med militär uppbyggnad och ömsesidiga beskyllningar om brott mot vapenvilan från 2020. Under dessa strider dog över 6 500 människor.

I måndags tilläts hjälpsändningar att passera den så kallade Latjinkorridoren in i Nagorno-Karabach. Vägen är den enda landförbindelsen mellan utbrytarregionen och Armenien och har varit blockad av azerbajdzjansk militär sedan förra året, vilket strider mot vapenvilsavtalet.