Propagandafilmen – Kadyrovs Son



Rubriktips: Tonårspojken Adam Kadyrov målas ut som en hjälte i kriget i Ukraina – men är det verkligen sant?

Tonårspojken Adam Kadyrov och hans bröder får uppmärksamhet i de regimkontrollerade medierna i Tjetjenien. Detta ses av experter som en varning till de som väntar i kulisserna om något skulle hända med Kadyrov. Faderns hälsa har ryktats vara sviktande och spekulationerna om vad som kommer hända med Tjetjenien om han faller har ökat.

Adam Kadyrov och hans bröder påstås vara vid fronten i kriget i Ukraina och har även påståtts ha tagit en ukrainsk fånge. Dock visar en granskning av videoklipp att de faktiskt befann sig flera kilometer från fronten. Adam Kadyrov har även setts köra bil utan körkort i Dubai och vara inblandad i en räd där två personer dödades.

Artikeln tar upp diskussionen om vad som kommer hända om Ramzan Kadyrov, Tjetjeniens ledare, skulle dö och en maktkamp inledas. Vissa tror att det skulle bli svårt för den ryske presidenten att kontrollera situationen.

Det nämns att Adam Kadyrov är son till Ramzan Kadyrov och att tre av hans äldre systrar har poster inom regeringen.

Det illustreras även med bilder på Ramzan Kadyrov och hans söner Adam, Eli och Akhmat. Adam Kadyrov visas även på bilder där han håller i ett automatvapen.