Ukrainska drönare attackerar ryska regioner



Ryssland uppger att det har skett en ny våg av ukrainsk beskjutning och drönarattacker, enligt ryska källor. I sin tur meddelar Ukraina att de har skjutit ner ungefär hälften av de ryska drönarna som har riktats mot landet under natten.

Enligt rysk information har tre personer skadats och en flygplats tvingats omdirigera plan på grund av de ukrainska attackerna. Guvernören för den ryska regionen Belgorod, som gränsar till Ukraina, skriver på Telegram att Ukrainas väpnade styrkor besköts området för den centrala marknaden i Sjebekino på söndagsmorgonen.

Guvernören i en annan gränsregion, Brjansk, uppger att ukrainsk beskjutning har skadat byggnader i en by.

Enligt ryska uppgifter har fem drönare skjutits ner över regionen Smolensk, väster om Moskva, och ytterligare en över Krasnodar vid Svartahavskusten. Krimbron, som förbinder den av Ryssland annekterade halvön med det ryska fastlandet, stängdes också kort av okänd anledning.

Samtidigt meddelar Ukrainas flygvapen att de har skjutit ner 16 av de cirka 30 ryska drönarna under natten till söndagen. Enligt chefen för Tjerkasys militärledning har den centrala regionen Tjerkasy drabbats hårt av attackerna, med bränder i lagerlokaler där spannmål lagrades. En person har förts till sjukhus.

Sedan Ukraina inledde sin motoffensiv i början av juni har ryska regioner anklagat Kievs väpnade styrkor för nästan daglig beskjutning av civila mål. För drygt en vecka sedan tog Ukraina på sig ansvaret för en attack mot den ryska Svartahavsflottans högkvarter på Krimhalvön.