25 drönare skjutna ned under natten.



Ukraina har rapporterat att de har skjutit ner 25 av 33 ryska drönare över sex ukrainska regioner under natten mot fredagen. Enligt det ukrainska flygvapnet, har drönarna attackerat platser som Odessa, Charkiv och Dnepr. Charkivs guvernör har meddelat att 16 personer har skadats i regionen och att ett barn har dött i attacken. Det är ännu oklart vilka mål de återstående drönarna har träffat.

Från ryskt håll påstås det att ukrainska drönarattacker över Belgorod och Kursk har blivit stoppade av luftförsvar. Belgorod gränsar mot nordöstra Ukraina och är en av de ryska gränsregioner där ukrainska drönarattacker ofta rapporteras. Dessa uppgifter kommer efter att minst 51 personer miste livet i en attack mot den ukrainska byn Hroza tidigare under veckan. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyi har beskrivit attacken som ”en rysk terrorattack”. FN, EU och USA har kritiserat dådet.

Det finns inga uppgifter om skador på människor i samband med drönarattackerna och uppgifterna har ännu inte bekräftats av oberoende källor.