Min bror spelade en faderroll i mitt liv



Ruslan, 54, hittades mördad och inrullad i en matta

En man vid namn Ruslan Fazlieiev, 54 år gammal, har hittats mördad och inrullad i en matta i Stockholms skärgård. Han hade även sänkts till havsbottnen med hjälp av en 32 kilo tung betongplint. En fiskare gjorde det makabra fyndet och mannen i mattan visade sig vara Tymur Fazlieievs storebror.

Ruslan var en utbildad pastor och religionen betydde allt för honom. Han hade arbetat i en adventistkyrka under många år innan han flyttade till Sverige. Även i Sverige fortsatte han att vara engagerad i kyrkan och hans tro var en viktig del av hans liv.

Tymur, hans lillebror, beskriver deras förhållande som mer likt en far-son-relation. När de växte upp i Ukraina arbetade deras föräldrar utomlands och det var då Ruslan tog hand om sin lillebror. När de flyttade till Sverige bodde de tillsammans och Tymur sökte alltid stöd och råd hos sin äldre bror.

Ruslans liv i Sverige blev inte riktigt som han hade hoppats på. Han hade svårt att försörja sig själv och kämpade för att kunna skicka pengar till sin exfru och sina två barn. Han hade precis fått ordning på sitt liv och fått arbete på en transportfirma när han en dag försvann. Några dagar senare hittades hans döda kropp på havsbottnen.

En 50-årig verkstadsägare är nu åtalad för mordet på Ruslan. Det misstänks ha skett efter en fest i ett industriområde norr om Stockholm.

Tymur minns den sista gången han såg sin bror i livet då de träffades hemma och åkte tillsammans till Migrationsverket. Ruslan var glad som alltid och älskade livet, enligt Tymur.

Polisens utredning av mordet fortsätter och ärendet har uppmärksammats av medierna.