Musik är överallt: En fest i skottlinjen



Hundratals människor tvingades fly för sina liv när en musikfest i öknen nära den israeliska gränsen till Gaza attackerades av den palestinska milisen Hamas. Festivalen, som hölls för att fira den judiska högtiden Sukkot, förvandlades plötsligt till kaos när raketattacker och sirener ersatte musiken.

En överlevande berättar att det inte fanns någonstans att gömma sig eftersom festivalen ägde rum på en öppen plats. Panik spred sig bland besökarna och människor försökte snabbt samla sina saker och fly. När de försökte lämna området, blev de beskjutna av milismännen.

Flera videoklipp som delats i sociala medier visar hur människor springer för sina liv medan skott hörs i bakgrunden. Vissa lyckas undkomma medan andra faller till marken eller tas som gisslan. Många anhöriga vet inte vad som har hänt med deras kära och har sökt hjälp från polisen för att få svar. De har med sig fotografier och till och med tandborstar för att identifiera eventuella dödsoffer.

En orolig pappa berättar att hans dotter var på festivalen och pratade med en vän om att terroristerna var närvarande och att de sköt slumpmässigt. Han har försökt hitta henne på sjukhuset och sökt hjälp på polisstationen, men än så länge har han inte fått några svar. Han hoppas på ett mirakel.

Attacken på musikfesten har orsakat stor sorg och förstörelse. Många människor har mist sina liv och ännu fler saknas. Händelsen är ännu ett exempel på det pågående våldet och sammandrabbningarna mellan Israel och Hamas, vilket skapar stor oro och rädsla hos invånarna i området.