En analys av Joseph Emersons försök att få planet att störtaDen tidigare publicerade artikeln handlar om händelsen där piloten Joseph Emerson greps för att ha försökt stänga av motorerna och öppna en nödutgång under en flygning. Enligt de nya uppgifterna hade han tagit psykedeliska svampar innan incidenten och erkänner i förhör att han gjorde detta eftersom han trodde att han drömde och ville vakna upp. Emerson hann dra i spakarna för att stänga av motorerna, men piloterna reagerade snabbt och återställde reglagen i normal position. Efter att ha blivit övermannad av piloterna försökte Emerson öppna en nödutgång, men hindrades av en flygvärdinna. Han sa även att han hade ”sabbat allting” och ”försökt döda alla ombord”. Joseph Emerson har erkänt sina handlingar och har hävdat att han hade ett ”nervöst sammanbrott”. Han är anställd som pilot på Alaska Airways och var ledig vid tidpunkten för incidenten. Psykedeliska svampar har på senare tid fått ökad acceptans för medicinsk användning i USA och används bland annat som behandling mot depression.