Långsammare process väntas i SverigeEnligt journalisten Guldener Sonomut på turkiska NTV, som har bevakat Nato i över 25 år, kommer processen för Sveriges medlemskap i Nato att ta längre tid än den tog för Finland. Med tanke på att Turkiet ratificerade Finlands Natoansökan på ungefär två veckor förväntas den svenska ansökan inte få samma snabba behandling. Sonomut förutspår att den turkiska regeringen kommer att ta den tid som behövs för att övertyga alla partier i parlamentet, vilket innebär att processen för Sverige kan ta 4-6 veckor. Han betonar också att det beror på att inget kontroversiellt händer i Sverige under tiden som kan skada synen på Sverige i turkiska ögon. Det finns dock två troliga tillfällen för ratificeringen av Sveriges medlemskap i Nato – Natos utrikesministermöte i Bryssel den 28-29 november och EU-toppmötet i Bryssel den 14-15 december. Nästa vecka kommer utrikesutskottet i det turkiska parlamentet att träffas, vilket kommer att ge en fingervisning om hur snabb processen kommer att bli.