Man döms för att ha lurat kvinnor på miljonbelopp genom Tinder.En man i 25-årsåldern har blivit dömd till två års fängelse för att ha genomfört romansbedrägeri genom dejtingappen Tinder. Under flera års tid lyckades mannen få över två miljoner kronor från sex kvinnor genom att lura dem att ge honom pengar. Han använde olika påhittade skäl för att få kvinnorna att överföra pengarna, som att han själv blev utpressad på pengar eller att en släkting i utlandet behövde hjälp. För att övertyga kvinnorna visade han upp falska bankkontoutdrag där han hade över en miljon kronor. Brottsligheten skedde i olika delar av landet, som Småland, Halland, Västra Götaland, Skåne och Jönköpings län. Mannen ska även betala över två miljoner kronor i skadestånd till kvinnorna. Trots domen förnekar mannen brott och tycker att det borde hanteras som en civilrättslig fråga, inte straffrätt. Han planerar att läsa igenom domen noggrant och överväga att överklaga.