Misstankar om mord på Drottninggatan riktas mot två personerDet var natten mot den 7 maj när flera personer larmade om en stor slagsmål på Drottninggatan, nära korsningen till Östra Torggatan. Polisen agerade snabbt och genomförde livräddande åtgärder, men den 20-åriga personen kunde inte räddas. Han avled något dygn senare på sjukhuset.

De två vänner som nu är åtalade är misstänkta för att ha mördat honom genom att hugga honom upprepade gånger med en vasst föremål. Båda förnekar brottet.

”Försvaret förnekar brottet och hävdar att min huvudman blev attackerad”, säger Kerstin Samuelsson, försvarsadvokat till den misstänkte 21-åringen. Även den misstänkte 26-åringen hävdar att han inte har använt våld utan istället blivit attackerad.

Det finns flera övervakningskameror som har använts som bevismaterial, men tyvärr finns ingen kamera som har fångat själva mordet på bild. Trots detta anser åklagare Rebecca Hällgren att bevisläget är starkt.

”Vi anser från vårt håll att båda är lika skyldiga, en som höll fast offret medan den andra delade ut dödande knivhugg”, säger kammaråklagare Rebecca Hällgren.

Rättegången kommer fortsätta i ytterligare tre dagar. I klippet kan man höra åklagaren och de två försvarsadvokaterna.