Ommöblering av den kinesiska regeringenKinas försvarsminister Li Shangfu och tidigare utrikesminister Qin Gang tvingas bort från sina poster i regeringen i en omfattande ommöblering av det kinesiska toppskiktet, enligt rapporter från statsstyrda medier. Även finansministern Liu Kun och ministern för vetenskap och teknik, Wang Zhigang, får lämna sina regeringsuppdrag.

Enligt rapporter från CCTV, som hänvisar till det sjätte mötet i den ständiga kommittén för Folkrepubliken Kinas 14:e nationella folkkongress, beslutades det den 24 oktober 2023 att Li Shangfu avlägsnas från regeringen som regeringsmedlem och försvarsminister. Rapporten nämner även att Qin Gang får lämna sin position i statsrådet.

Det har inte setts till Li Shangfu i offentligheten på några månader, och samma sak gällde även för Qin Gang innan han i somras blev avsatt som utrikesminister efter en order från Kinas diktator Xi Jinping. Senare har uppgifter framkommit om att Qin Gang förlorade sitt jobb på grund av en utomäktenskaplig affär under hans tid som Kinas ambassadör i USA.