Samtal mellan Macron och Netanyahu i IsraelFrankrikes president Emmanuel Macron har anlänt till Tel Aviv. Under besöket kommer han att möta Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och president Isaac Herzog.

Besöket sker i syfte att uttrycka solidaritet med Israel efter terrorstämplade Hamas attacker den 7 oktober.

Den franske presidenten väntas också uppmana Israel att ”värna civilbefolkningen” i Gaza, som under de senaste veckorna utsatts för ett intensivt bombardemang av israeliskt luftvapen.

Under besöket kommer Macron även att träffa familjerna till de franska och fransk-israeliska medborgare som drabbats av Hamas attack.

30 franska medborgare dödades i den terrorstämplade organisationens attack, medan en kvinna bekräftats befinna sig bland de 220 personer som tagits som gisslan av Hamas i Gaza.

Israeliskt flygvapen har under natten genomfört ett antal luftangrepp mot olika mål i Gaza. Enligt uppgifter från Hamas dödades 140 personer i attackerna.

I staden Rafah i södra Gaza dödades över 30 människor, uppger den palestinska nyhetsbyrån Wafa.

Över 1 400 människor, de flesta civila, sköts, stympades eller brändes till döds enligt Israel när Hamas angrep Israel i oktoberattacken.

Israel svarar med pågående attacker som krävt över 5 000 dödsoffer, enligt det Hamasstyrda hälsovårdsdepartementet i Gaza.