Klockgrodor oroliga för överlevnad efter danska stormenHelgens kraftiga storm och de översvämningar som följde har orsakat stor skada på de vattenhål där den hotade klockgrodan på den danska ön Hjortø lever. I 20 år har Köpenhamns zoo arbetat för att rädda klockgrodan från att dö ut genom insatser på Hjortø i den sydfynska skärgården.

Tyvärr ser det nu mycket mörkt ut för grodornas överlevnad. De bästa vattenhålen där de lever har översvämmats och fyllts av havsvatten, vilket är farligt för dem. Projektledaren Lene Vestergren Rasmussen tror att alla grodor kan ha dött till följd av ovädret, enligt ett pressmeddelande.

Tillsammans med öborna försöker Vestergren Rasmussen nu undersöka om några grodor har överlevt. I djurparkens avelscenter finns det grodor från Hjortøstammen som eventuellt kan hjälpa till med att återställa beståndet. Det återstår att se om detta kommer vara möjligt.