Lyckträffarna i livet: En berättelse om en svensk nollaSvenske målvakten Jonas Johansson tar chansen i Tampa Bay

Tampa Bays förstemålvakt Andrej Vasilevskij är för tillfället ur spel på grund av en ryggoperation. Detta har gett den svenska målvakten Jonas Johansson möjligheten att vakta målet under inledningen av säsongen.

Johansson har redan från första matchen tagit chansen att visa sin kapacitet mellan stolparna. I lagets sjunde match lyckades Johansson för första gången den här säsongen hålla nollan mot motståndarna.

Efter matchen var Johansson ödmjuk och menade att det handlade om tur och att det främst var en laginsats.

”Denna gång hade jag turen att hålla nollan. Jag tycker att hela laget gjorde en fantastisk match ikväll. Vi spelade aggressivt och disciplinerat som ett lag mot en stark motståndare. Det var verkligen en laginsats som ledde till att vi kunde vinna med två poäng,” sa Jonas Johansson.

Det var den andra gången i hans NHL-karriär som han höll nollan i en hel match. Senast detta hände var den 9 april 2021 när hans tidigare lag Colorado besegrade Anaheim med 2-0.

Tyvärr var det inte samma framgång för alla svenska målvakter under nattens omgång. Ottawas Anton Forsberg blev utbytt efter den andra perioden i matchen mot Buffalo efter att ha släppt in fem mål på 18 skott. Matchen slutade 6-4 till Buffalo.

Ottawas tränare D.J. Smith kommenterade Forsbergs insats efter matchen och sa att han hade förväntat sig bättre spel av Forsberg, men ville samtidigt inte lägga hela skulden för förlusten på målvakten.

”Jag tyckte att det var en konstig match. Jag menar, alla chanser de hade i början gick in,” sade Smith.

I Vancouvers seger över Nashville med 3-2 gjorde den före detta Rögleforwarden Nils Höglander sitt första mål för säsongen när han gjorde 3-1 för Vancouver.