Mordet på 32-åriga Pontus Klar i Gävle, nära HamrångefjärdenGÄVLE. En man vid namn Pontus Klar, 32 år gammal, hittades död utanför sitt hus i Gävle kommun i somras. En 30-årig man har varit häktad för mordet och har tidigare nekat till att ha varit på brottsplatsen. Men nu har han ändrat sitt uttalande och medger att han var där, men hävdar att det handlade om en olyckshändelse under tumultet.

Pontus Klar hittades med allvarliga knivskador på vägen utanför sitt hus i Gävle den 26 juni. Han kämpades för att räddas av tre personer tills ambulansen kom, men avled senare på sjukhuset. Samma dag arresterades och anhölls en 30-årig man som redan skulle avtjäna ett nio månaders fängelsestraff för tidigare brott. Han har tidigare förnekat att han var på brottsplatsen, men medger nu att han var där. Han nekar dock till mord och hävdar att det hela var en olyckshändelse under tumultet mellan de båda.

En teori är att 30-åringen blev påkommen under en omfattande inbrottstöld, då Pontus var borta i flera dagar och flera verktyg och maskiner hade försvunnit från hans hus. En dörr till huset hade också brutits upp.

Pontus Klar älskade friluftsliv och fiske och var en omtyckt person utan ovänner. Hans familj är förkrossad över händelsen. Den misstänkte 30-åringen är dock välkänd av polisen och har tidigare dömts för flera brott. Han skulle precis börja avtjäna sitt nio månader långa fängelsestraff för bland annat grov stöld, olovlig körning och brott mot lagen om förbud mot knivar och farliga föremål. Han har även åtalats för nya brott tidigare i år.