Orkanen Otis närmar sig MexikoOrkanen Otis når Acapulco i Mexiko

Orkanen Otis förväntas dra in över Stillahavskusten nära Acapulco i Mexiko på onsdagsmorgonen, med förödande konsekvenser. Under bara några timmar på tisdagen blev Otis en kategori 5-orkan från att ha varit en tropisk storm.

Enligt orkancentret NHC kommer det sannolikt att uppstå katastrofal skada när orkanens öga når land. Otis förväntas fortsätta som en kategori 5-orkan när den når land, men förväntas snabbt tappa i styrka enligt prognosen.

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador har uppmanat människor att söka evakueringslokaler och undvika floder och andra vattendrag via sociala medier. Detta för att minimera risken för skador på grund av Orkanen Otis.

Turister på stranden i Acapulco fångades på bild bara timmar innan orkanen väntades slå till över området. Fotot togs av Bernardino Hernandez.

Dela artikeln Spara artikeln