Republikanska partiet återförenas om val av talmanRepublikanerna har nominerat Mike Johnson från Louisiana som ny kandidat till posten som talman i det amerikanska representanthuset. Beslutet kom efter att Tom Emmer, som också är republikan, hade nominerats men sedan gett upp efter bara några timmar. Johnson blir den fjärde personen på två veckor att nomineras efter att Kevin McCarthy avsattes som talman i början av oktober. Dock förväntas Johnson, likt sina föregångare, misslyckas på grund av interna slitningar inom partiet. Johnson är mest känd för att ha varit en drivande kraft bakom ett initiativ där över 100 republikaner stödde att ogiltigförklara valresultatet i fyra ”swing states” som vanns av Joe Biden. Utan talman kommer representanthusets arbete att ligga nere eftersom inga lagförslag kan godkännas. Det finns ett pressande behov av en ny budgetlösning och risken är att USA:s statsapparat stängs ner om inget görs innan den 17 november. Tidigare talman Kevin McCarthy tvingades bort från sin post på grund av samarbete med Demokraterna, och efter hans avsättning har Republikanerna inte kunnat enas om en ny talman.