Tove’s murder: 19-year-old acquittedLördag 15 oktober 2019 försvann 21-åriga Tove efter en utekväll på en restaurang i centrala Vetlanda. Två dagar senare, den 17 oktober, tas två kvinnor, vid den tiden 19 och 20 år gamla, in till förhör och blir senare anhållna. De misstänks då för människorov och häktas på sannolika skäl.

I början av november samma år hittar polisen Tove död i ett skogsområde sydost om Vetlanda. Åtal väcks mot de två kvinnorna för mord och grovt gravfridsbrott den 17 mars 2020. Rättegången inleds den 27 mars i Eksjö tingsrätt. Båda kvinnorna erkänner att de flyttat kroppen, men förnekar mord. 20-åringen medger att det uppstått ett bråk och att hon då tagit ett strypgrepp på Tove medan 19-åringen hållit fast hennes händer, men hävdar att det var kortvarigt och att Tove inte avled av det.

Den yngre kvinnan förnekar all inblandning och hävdar att hon sov när Tove dog, men att hon inte vågade säga nej när den äldre kvinnan bad henne att hjälpa till att flytta kroppen. De erkänner dock båda att de flyttat kroppen och att den äldre kvinnan försökte tända eld på den.

På onsdag den 19 april döms kvinnorna till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott. Den äldre kvinnan döms även för skadegörelse efter att ha försökt anlägga en brand vid Toves pappas hus. Båda kvinnorna överklagar senare domen.

Clea Sangborn, som försvarar 20-åringen, anmäler domarna i Göta hovrätt för jäv den 3 oktober. Detta på grund av att den nya åklagaren, Thobias Vilhelmsson, tidigare var anställd vid hovrätten och arbetade nära dem. Göta hovrätt för västra Sverige kommer dock fram till att det inte finns någon risk för jäv på eftermiddagen samma dag.

Den 4 oktober inleds rättegången i Göta hovrätt och huvudförhandlingen avslutas den 12 oktober. Hovrätten beslutar att släppa den 19-åriga kvinnan från häktet medan den äldre kvinnan hålls kvar fram till att dom meddelas den 25 oktober.