Türkiye Komitesi’nde Şimdiki İsveç’in NATO Başvurusunu İnceleyin.Turkiet har tagit emot den svenska Natoansökan. Ansvaret för att behandla ansökan har lämnats över till utrikesutskottet i det turkiska parlamentet, enligt turkiska medier. Parlamentets talman, Numan Kurtulmus, meddelade att han skulle skriva under dokumentet så snart han återvände till Ankara från sin resa till Prag. Sveriges Natoansökan skickades in av president Recep Tayyip Erdogan på måndagen och har ansetts vara en stor framgång för Sverige. Om processen följer de vanliga stegen, inklusive behandling i utrikesutskottet, synpunkter från försvarsutskottet och en omröstning i parlamentet när utrikesutskottet har uttalat sig, förväntas det ta mellan fyra till sex veckor innan beslutet fattas. En turkisk journalist vid namn Guldener Sonomut säger att hon hoppas att ansökan kommer till parlamentet så snart som möjligt för att ledamöterna ska kunna fatta sina beslut.