10 000 invånare i Stockholm är intresserade av att veta om en kriminell person ”bor” på deras adressArtikeln handlar om en ny tjänst som lanserats av Hitta.se, där människor kan få notiser om någon skrivit sig på deras adress utan deras vetskap. Tjänsten har redan lockat över 25 000 anmälningar, varav hälften var från Stockholms län. Att vara felaktigt folkbokförd är olagligt och kan straffas med böter eller fängelse i upp till två år. Skatteverket har också föreslagit en liknande tjänst för att underrätta människor när någon vill skriva sig på deras adress. Hitta.se lanserade sin tjänst på grund av behovet från användare och betonar vikten av att skydda oskyldiga människors liv. Om någon upptäcker att någon skrivit sig felaktigt på deras adress kan de lämna uppgifter till Skatteverket för utredning.