Barn blir kontaktade av kriminella på SnapchatKriminella kontaktar barn via Snapchat, rapporterar tidningen Mitt i Stockholm. Det har framkommit att flera barn i Upplands-Bro har blivit kontaktade av kriminella via Snapchat. Anna Bjurenstam, tillförordnad utbildningschef i Upplands-Bro kommun, berättar att hon inte har sett själva chattmeddelandet men att budskapet verkar vara att ”man skulle ställa upp för Upplands-Bro” och att vissa aktiviteter skulle utföras.

Förra veckan skickade kommunen ut ett meddelande till alla vårdnadshavare med barn i årskurs fyra och uppåt. Meddelandet innehöll information från polisen som berättade att personer med kopplingar till kriminella nätverk söker kontakt med barn och unga genom grupputskick på Snapchat. Vårdnadshavarna uppmanades att vara uppmärksamma. Det finns dock ingen information om hur många barn som har fått ett sådant meddelande.