Mikaela Shiffrin: Att lära sig gå på nyttI helgen arrangeras den första världscupen i alpin skidåkning i Sölden, Österrike. Endast storslalomlopp kommer att hållas för både damerna och herrarna. Mikaela Shiffrin, en amerikansk skidstjärna, kommer att delta i tävlingen. Hon har redan passerat Ingemar Stenmarks rekord på 86 världscupvinster och är nu innehavare av rekordet med 88 segrar. Vid 28 års ålder har hon också vunnit den totala världscupen fem gånger, och om hon vinner en gång till kommer hon att tangera rekordet, som innehas av Annemarie Moser-Proell från Österrike. Shiffrin säger att hennes motivation återkommer varje säsong och att hon känner sig redo att prestera på sin högsta nivå under de första tävlingsveckorna. Hon beskriver säsongspremiären som den bästa möjligheten att få bästa möjliga träning och att backen i Sölden är den enda som är ordentligt förberedd. Shiffrin påpekar också att det viktigaste för henne är inte resultatet på lördag. Hon säger att det alltid är en konstig känsla att komma in i tävlingssäsongen och att det känns som att lära sig att gå igen. SVT kommer att sända damernas storslalom i Sölden på lördag.