Omformulerad titel: Helsingborg drabbades av omfattande strömavbrott under nattenFler än 1000 abonnenter i centrala Helsingborg var fortfarande utan ström vid 7-tiden på torsdagsmorgonen, enligt elbolagets hemsida. Antalet kunder utan ström minskade till drygt 400 strax efter klockan 8. Orsaken till strömavbrottet var ett kabelfel som inträffade strax före klockan halv ett på natten. Göran Skoglund, pressansvarig på Öresundskraft, meddelade att en del av det sista strömsatts igen, men att reservkraft hade fått användas på grund av det kabelfel som hade funnits i några dagar och orsakat ännu ett fel på samma kabel under natten. Elbolaget förväntade sig att alla kunder skulle få tillbaka strömmen vid 9-tiden. Över 5000 hushåll drabbades som mest av strömavbrottet. Detta var det tredje strömavbrottet på tre dagar i nordvästra Skåne. På både tisdagen och onsdagen drabbades tusentals abonnenter av strömavbrott i Svalöv, enligt Helsingborgs dagblad.