Orbán: Vi strävar efter fredUngerns premiärminister, Viktor Orbán, svarar på kritiken mot sitt möte med Rysslands president, Vladimir Putin. Orbán försvarar mötet genom att säga att Ungern har en fredsstrategi och vill upprätthålla kommunikationskanaler med Ryssland på grund av deras gemensamma granne, Ukraina. Dock är inte alla kollegor på EU-toppmötet överens om att träffa Putin. Estlands premiärminister, Kaja Kallas, kallar Putin för en krigsförbrytare och varnar för att han försöker splittra EU-länderna. Ukraine är också en viktig fråga på mötet, och både Kallas och Sveriges statsminister, Ulf Kristersson, framhäver att EU kan hantera både Mellanösternkonflikten och situationen i Ukraina samtidigt. Kristersson påpekar dock att det är naturligt att fokus delvis flyttas när allvarliga händelser inträffar på andra platser.