Polis gjorde oväntad upptäckt i fängelse med kopplingar till kriminella gängSäkerhetsstyrkor i Venezuela har tagit kontroll över ett fängelse som styrdes av kriminella gäng. Under räden hittades en musikstudio där de intagna spelade in reggaeton-låtar som senare laddades upp på Youtube.

Denna räd ägde rum bara en månad efter att polis och soldater stormade ett annat gängstyrt fängelse vid namn Tocoron. Det fängelset visade sig ha restauranger, en pool, en nattklubb och ett zoo.

Tocuyito-fängelset, som ligger sydväst om huvudstaden Caracas och huserar över 2 000 interner, var målet för onsdagens räd. Fängelset är det med flest intagna i Venezuela och är nu helt under statens kontroll enligt landets inrikes- och justitieminister Remigio Ceballos. Vid räden hittades stora mängder vapen och ammunition.

En av gängledarna i fängelset är Néstor Richardi Sequera Campos, vars musik har hundratusentals visningar på Youtube. Han har dömts till 20 års fängelse för mord, men valde enligt organisationen OVP att stanna kvar i fängelset istället för att bli frisläppt. Organisationen som arbetar för interners rättigheter, Carlos Nieto Palma, säger att fångar har kontrollerat landets fängelser under flera år.