Therese Sjögran: Vi behöver höja vår nivåMalmöklubben kämpar med Champions League-uppladdning och utgående kontrakt

Malmöklubben har något att se fram emot då de kvalificerade sig till gruppspelet i Champions League. Det innebär dock en press på klubben eftersom sista omgången spelas först i slutet av januari när laget normalt sett skulle ha semester. Detta har också påverkat uppladdningen inför damallsvenskan, där Malmölaget spelade tävlingsmatcher ända fram till jul.

Therese Sjögran, tränare för Malmöklubben, erkänner att uppladdningen inför årets CL har varit utmanande och att det har påverkat prestationen under säsongen. Laget har inte presterat bra över tid med för många kryss och förluster mot topplagen. Sjögran betonar dock att hon inte bara vill skylla på förutsättningar eller tidpunkten för starten av säsongen.

När det gäller planeringen inför nästa säsong säger Sjögran att hon kommer att ta hänsyn till hur truppen kommer att se ut. Med tanke på att Malmöklubben inte kommer att delta i Champions League nästa säsong, kan de fokusera på att använda unga spelare tidigare och utforska andra möjligheter. Planeringen pågår ännu och inga beslut är fattade för tillfället.

En spelare som har ett utgående kontrakt vid årsskiftet är försvarsspelaren Fiona Brown. Therese Sjögran tror att klubben kan komma att förlora fler spelare, även om de flesta har kontrakt. Hon påpekar att alla lag kan drabbas av spelarförluster och att man måste anpassa sig till situationen. Trots utmaningarna är det bara att acceptera och hantera läget, enligt Sjögran.