Titeln kan omformuleras till: ”Ryssland avrättar rebelliska soldater i USA: En överträdelse av de mänskliga rättigheterna”Vita Huset anklagar Ryssland för att avrätta soldater som vägrar att lyda order i Ukrainas invasionskrig, enligt John Kirby, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd. Kirby avslöjar att de har fått information om att rysk militär har avrättat soldater och hotar med att avrätta hela en enhet om de försöker retirera från ukrainska artillerield. Vita Huset påstår också att den ryska militären har förlorat mycket materiel och lidit svåra förluster i den pågående höstoffensiven i Donetsk och runt staden Kupjansk. USAs analys pekar på att ryska offensiver ofta består av ”vågor” av soldater som attackerar. Kirby kommenterade också att det är inte ovanligt att ryska styrkor lider av dålig moral. (Artikeln är publicerad den 26 oktober 2023 och inkluderar ett fotografi av John Kirby, talesperson för USA:s nationella säkerhetsråd.)