Årets polishund: Krogstorps SkySchäfern Krogstorps Sky har utsetts till årets polishund 2023. Tillsammans med sin förare Magnus Stenlilja arbetar Sky som kombihund, vilket innebär att hon patrullerar samtidigt som hon är utbildad för vapen- och narkotikasök. Under de senaste två åren har Sky bland annat hjälpt till att hitta 24 försvunna personer vid räddningsuppdrag.

Magnus Stenlilja berättar att Sky älskar att jobba som polishund och att hon är en utmärkt spår- och sökhund. Han har fullt förtroende för henne och tror på hennes förmåga att lyckas om hon får rätt förutsättningar.

Sky har varit i tjänst som polishund sedan 2019 och är stationerad i Skövde, inom Region Väst. Stenlilja beskriver henne som en hund med hög arbetslust, nyfiken på sin omgivning och rolig att jobba med. Han framhåller att Sky tar sig tid att analysera situationen innan hon sätter igång och ger sig aldrig upp.

Utöver Sky har även flera andra polishundar i Sverige tilldelats olika utmärkelser för sitt arbete under året.