Björklöven segrade över Brynäs i det primära mötetBrynäs förlorade mot Björklöven i hårt kämpad match

Brynäs och Björklöven möttes i en intensiv match i hockeyallsvenskan där målen lät vänta på sig. Brynäs dominerade stora delar av matchen och avfyrade 38 skott mot mål, men Joona Voutilainen i Björklövens mål stod för en fantastisk insats och höll tätt.

Matchen var mållös fram till den sista perioden då Jordie Benn, som är bror till Dallas Stars lagkapten Jamie Benn, fick ett utvisningsstraff efter att ha crosscheckat Björklövens Fredric Weigel. Björklöven tog en timeout och Alexander Wiklund lyckades sätta 1-0 målet efter en fin framspelning av Nick Shilkey.

Brynäs försökte desperat att kvittera och tog ut målvakten, men Björklöven höll tätt och Joel Mustonen kunde sätta 2-0 i tom kasse.

Efter matchen berömde Alexander Wiklund Björklövens starka insats och deras målvakt Jooni. Han framhöll även sin egen fina form efter sommaren och skämtade om att han inte hade druckit så mycket öl.

Det var en tuff fjolårssäsong för Wiklund där han brottades med kroppsliga problem, så det kändes bra att vara tillbaka i full form och kunna prestera på planen igen.