Jonas Johansson behåller sin nolla igen i övertygande segerJonas Johansson konkurrerar om platsen som förstemålvakt i Tampa Bay efter sina imponerande insatser. I mötet mot San Jose höll han nollan för andra matchen i rad, räddandes alla 23 skott som riktades mot honom. Detta efter att tidigare ha hållit nollan i matchen mot Carolina där han stod emot 32 skott. Totalt har Johansson hållit nollan i NHL tre gånger under sin karriär, varav första gången var i april 2021 då hans tidigare lag Colorado besegrade Anaheim med 2-0.

San Jose, som har sex förluster och en oavgjord match hittills denna säsong, fick återigen se sig besegrade. Förutom Johanssons starka spel i målet levererade också Tampa Bay framåt med mål och assist från spelare som Steven Stamkos, Brayden Point, Michael Eyssimont, Brandon Hagel, Nicholas Paul och Luke Glendening. Victor Hedman noterades för två assist i matchen.

Efter matchen gav Tampas tränare, Jon Cooper, en hint om hur länge Jonas Johansson kan förväntas fortsätta som ersättare för Andrej Vasilevskij. Enligt Cooper har Vasilevskij börjat åka skridskor igen och förväntas vara tillbaka i slutet av november.