Kritiken efter Ulf Kristerssons nya husköp: ”En prålig residens”Socialdemokraterna ifrågasätter Ulf Kristerssons moral efter att det avslöjades att han köpt ett nytt hus. Kritikerna menar att han återigen gör affärer med en lobbyist för friskolor och att han kan utnyttja sin nuvarande position för att främja verksamheten. Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin säger att Kristersson köper huset eftersom han börjat fundera på vad han ska göra efter valet 2026 och att han kommer kunna locka inflytelserika klienter till godset under tiden som är kvar. Aftonbladet har avslöjat att huvudbyggnaden i det nya huset köps av Kristerssons hustru Birgitta Ed och konsulten Göran Thorstenson med planen att starta en retreat-verksamhet med kristet tema. De har också köpt ett intilliggande hus för privat bruk. Baudin är kritisk till upplägget och menar att Kristersson prioriterar sina personliga affärsrelationer framför vad som är bäst för Sverige och den svenska skolsektorn. Han ifrågasätter om Kristersson agerar i Sveriges bästa intresse eller om han följer sin väns och affärspartners önskningar för sin egen ekonomi. Baudin anser också att Kristersson kan utnyttja sin nuvarande position för att hitta kunder till verksamheten, vilket skulle gynna honom efter sin politiska karriär. Ulf Kristerssons pressekreterare Hanna Strömberg säger dock att Baudin har en felaktig bild av husköpen och att det inte finns något gemensamt ägande mellan Kristersson och Thorstenson. Hon förklarar att Birgitta Ed och Thorstenson har köpt huvudbyggnaden för en retreat-verksamhet medan Kristersson och Ed har köpt ett separat hus för privat bruk.