Läkare kritiseras för passivitet efter kvinnas död.En läkare vid sjukhuset i Örnsköldsvik blir kritiserad för passivitet efter att en äldre kvinna avlidit. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) har framfört denna kritik mot läkaren. Enligt rapporter dröjde det tio timmar innan blodprov togs på kvinnan, vilket visade på koldioxidförgiftning. Kvinnan hade tidigare vårdats på sjukhuset efter att ha förlorat medvetandet, och inga hjärnblödningar eller andra problem hade hittats vid undersökningar efter detta fall.

Ivo påpekar att inga ytterligare åtgärder för att utreda kvinnans tillstånd dokumenterades, förutom en skiktröntgen av hjärnan. När koldioxidförgiftningen sedan upptäcktes bedömdes kvinnan som olämplig för intensivvård, och detta beslut har godkänts av Ivo.

Sjukhuset får också kritik för att ha väntat hela dagen innan man informerade kvinnans anhöriga om att hennes tillstånd försämrats. Ivo kan i framtiden överväga att följa upp vilka åtgärder sjukhuset vidtagit i denna situation.