Omarbetad titel: Ny rättighet för vuxenbarn efter italienska domstolsbeslutetTvå bröder i 40-årsåldern i Italien har blivit dömda att lämna sina föräldrars hem efter många år av gratis boende och matservice. Domstolen i staden Pavia har utfärdat ett beslut där bröderna uppmanas att flytta hemifrån senast den 18 december. Deras mor, 75 år gammal, har tröttnat på att de inte bidrar ekonomiskt till hushållet eller utför några sysslor i hemmet. Brödernas beteende gentemot sin mor har varit utmanande och likgiltigt enligt domen. Detta boendearrangement är inte ovanligt i Italien, där många unga vuxna ofta inte har råd att flytta hemifrån. Statistik visar att 64 procent av italienarna mellan 18 och 34 år fortfarande bor hos sina föräldrar, och genomsnittsåldern för att flytta hemifrån är 30,1 år. I Sverige är genomsnittsåldern för att flytta hemifrån betydligt lägre, 19,6 år.