Person åtalas för misshandel på krog i Sundsvall – utgiven som falsk ordningsvaktEn man i 60-årsåldern har åtalats för flera händelser som har inträffat på olika krogar i Sundsvall. Den 3 september ska mannen, som utger sig för att vara ordningsvakt, ha misshandlat en man genom att slå honom två gånger i ansiktet. På en annan krog den 21 september följde han efter en gäst ut på gatan och attackerade honom med en ficklampa. Gästen blev nedslagen och tryckt ned mot marken, vilket orsakade sårskador, svullnad och blödningar i hjärnan. En annan gäst filmade händelsen och filmen kommer att användas som bevis under rättegången. Mannen har även, tillsammans med en kollega, gett sken av att vara ordningsvakter genom att bära uniform. Både mannen och kollegan förnekar anklagelserna. Detta är inte första gången som 60-åringen står inför rätta. Han har tidigare blivit dömd till 10 månaders fängelse för grovt bokföringsbrott och ringa vapenbrott. Det var efter den brottsligheten han blev avstängd från att arbeta som ordningsvakt.