Kazakstans gruvbrand kräver många dödsofferMinst elva personer har dött i en gruvbrand i Kazakstan, enligt lokala myndigheter. Gruvan ägs av ståljätten Arcelor Mittal, som rapporterar att minst 16 personer har omkommit. Branden inträffade i Kostenkogruvan nära staden Karaganda i centrala Kazakstan. Lokala myndigheter meddelar att elva personer har dött och 18 personer med skador har förts till sjukhus. Enligt uttalandet har 205 av de 252 gruvarbetarna som var närvarande vid olyckstillfället evakuerats. Detta är den andra dödsolyckan inom ett par månader på en anläggning som tillhör samma företag. Arcelor Mittal har kritiserats tidigare för att inte följa säkerhets- och miljöregler. Efter den senaste olyckan har Kazakstans president beordrat regeringen att avbryta investeringssamarbetet med ståljätten.