Linus Johansson ilsken över Färjestads bortdömda mål: ”Skamligt”Situationen i spelaren ovan kan ses genom att trycka på play-knappen. Målet som dömdes bort inträffade under den andra perioden när ett distansskott passerade Christoffer Rifalk i Rögles mål, där Linus Johansson var i kontakt med Rifalk.

Direkt efter att målet dömdes bort var lagkaptenen tydlig med sin åsikt. Under pausen berättade han om sina tankar.

– Jag vet inte exakt vad reglerna säger. Men det är klart att jag var starkare än backen där. Han tryckte in mig i slutet så att jag rörde vid målvakten. Det är pinsamt att det inte blev ett mål. Jag blev knuffad, sa han till TV4 Play.

Det 2–1-målet fick inte stå kvar på resultattavlan, men serieledande Färjestad gjorde ett nytt mål under den tredje perioden. Med 37 sekunder kvar av ordinarie tid gjorde Joakim Nygård det avgörande målet.

Det var en skön seger för Färjestad som tidigare hade lidit tre raka förluster på övertid.