Mike Pence backar från sitt försök att bli presidentRepublikanen Mike Pence ger upp sina försök att bli USA:s president och drar tillbaka sin kandidatur inför nästa års val. Pence var vicepresident under Donald Trumps fyra år vid makten. Han meddelade sitt beslut vid en tillställning i Las Vegas och sa att han tagit det efter många böner och överväganden. Pence har haft svårt att klättra i opinionen och har även haft problem med att få tillräckligt med bidrag till sin kampanj. Genom att dra sig ur undviker han ytterligare skulder samt pinsamheten i att misslyckas med att kvalificera sig för den tredje republikanska primärvalsdebatten. Pence blir den första av de mer kända republikanska kandidaterna att lämna racet. Under sitt vicepresidentskap visade Pence stor lojalitet mot Trump, men deras samarbete slutade i bitterhet efter stormningen av Kapitolium i januari 2021. Pence uttalade inte stöd för någon specifik kandidat vid sitt tillkännagivande, men uppmanade istället sina partikamrater att välja en republikansk kandidat som kan leda nationen med hövlighet.