Misstänkta unga tjejer för explosion i NackaTre unga personer, varav två tjejer, har anhållits efter sprängdådet i Nacka. Enligt Aftonbladets uppgifter ska tjejerna ha blivit avsläppta av en taxibil nära platsen och sedan ha setts dra en kabel fram till en dörr. Explosionen ägde rum strax före klockan 22 i torsdags vid ett radhus i Nacka, där både vuxna och barn befann sig. Ingen person skadades, men polis och räddningstjänst upptäckte skadad dörr efter explosionen. Tre personer kunde gripas relativt snabbt och alla tre har nu anhållits som misstänkta för dådet. En man och två unga tjejer, tidigare ostraffade, har gripits. Tjejerna sågs dra en kabel fram till dörren innan explosionen. Det är ännu oklart om det kan bli fler misstänkta i fallet och om bostaden eller personerna var måltavlor. En teknisk undersökning kommer att genomföras på platsen och ytterligare förhör kommer att hållas. Åklagaren har ännu inte beslutat om häktning ska begäras för personerna.