Oleg Tsaryovs övertagande efter Zelenskyj avslåsEn prorysk affärsman och före detta politiker vid namn Oleg Tsaryov har skjutits och skadats allvarligt av ukrainska specialstyrkor på ett spahotell på Krimhalvön. Tsaryov var enligt uppgifter utvald av Rysslands president Vladimir Putin att leda en ”marionettregering” i Ukrainas huvudstad Kiev om Rysslands offensiv varit framgångsrik. Detta mord markerar en eskalering av konflikten och anses vara en del av Ukrainas ”eliminering av landets fiender”, enligt landets underrättelsetjänst. Tsaryov har länge varit efterlyst som förrädare av den ukrainska regeringen. Mordet på honom är ett av flera attacker som skett bakom de ryska linjerna av ukrainska partisaner och specialstyrkor, enligt The New York Times. Samtidigt har det även rapporterats om en bilbomb som exploderade och dödade åtminstone en person i staden Berdiansk, där proryska företrädare för lokala myndigheter hävdar att offret var en rysk soldat. Ukrainas säkerhetstjänst å sin sida uppger att fyra medlemmar av Rysslands federala säkerhetstjänst FSB befann sig i bilen och att åtminstone en av dem var en krigsbrottsling som begått tortyr mot lokalbefolkningen.