Omöjligt att göra om.Sverige är välkänt för att vara framgångsrika på fasta situationer, och det visade de återigen i matchen mot Schweiz när Magdalena Eriksson nickade in Kosovare Asllanis frispark. Sverige hade totalt 18 avslut i matchen, varav elva var på mål. I andra halvlek skapade de många farliga lägen, men sista touchen för att göra mål saknades. Kosovare Asllani kommenterade att den sista detaljen i offensivt straffområde behöver bli bättre, speciellt när det kommer till inspel och löpningar i straffområdet.

Sverige saknade flera offensiva spelare i matchen, inklusive Fridolina Rolfö, Rebecka Blomqvist och Lina Hurtig, som var frånvarande på grund av skador. Stina Blackstenius fick därför bära mycket av ansvaret i anfallet, trots att hon har haft begränsad speltid i klubblaget Arsenal under hösten.

Förbundskapten Peter Gerhardsson ansåg dock att det var positivt att Sverige skapade så många chanser i matchen. Han betonade att det är viktigt för forwards att göra mål och att ha självförtroende, och ansåg att det kan vara ännu viktigare för en forward att göra mål än för en back.

Länk till höjdpunkter från matchen på SVT Play finns att hitta i artikeln.