Advokat Ivo anmäler kommun efter pojkes dödEn anmälan har gjorts mot socialtjänsten i Linköping angående allvarliga brister i samband med mordet på en familjehemsplacerad 14-åring. Pojken hade varit försvunnen i tre veckor och hittades död i ett skogsområde norr om Stockholm. Han hade kommit till Sverige 2018 och omhändertogs senare av socialtjänsten i Linköping på grund av brister i omsorgen. Pojken omplacerades flera gånger innan han hamnade i sitt sista familjehem i Nyköping. Pappans advokat anmäler nu socialtjänsten för brister i tillsynen av pojken, bland annat att han var frånvarande från skolan under ett helt år. Ärendet utreds av Linköpings kommun. Mordet kopplas också till gängkriminalitet, och polisen undersöker om det finns ett samband med tidigare mord på en annan 14-åring i Nyköping. Flera personer är häktade misstänkta för inblandning i morden.